Rosyjski film "12" polecam fabuła opowiada o tym jak 12 ławników wydaje wyrok na rzekomego zabójce koniec filmu mnie zadziwił niesamowicie polecam ....
Drżenie kierownicy przy włączaniu się wiatraka
Zwiń
X
-
Drżenie kierownicy przy włączaniu się wiatraka
Jak w temacie mam w swojej Octavce... (jak już czas pokazał bardzo nietypowej) taki problem: ostatnio stojąc w korku zwróciłem uwage na nietypowe zachowanie kierownicy, kiedy tylko włączy się wiatrak-od chłodnicy, kierownica zaczyna drżeć i tak do momętu aż wiatrak skończy swoją robote. W gruncie rzeczy to mi nie przeszkadza, masuje dłonie i rozbawia ale może coś sie psuje i powinienem to wymienić, może coś doradzicie.Pamiętaj-Serwis to ostatecznosć...
-
-
adrianst5, A wiatrak masz oryginalny Temic czy jakiś zamiennik? Po pierwsze zamienniki w większości przypadków są źle wyważone i powodują wibracje, po drugie może być oczywiście luz na łożyskach (złap za śmigło i zobacz czy ma luzy) ale są to nienaprawialne łozyska ślizgowe po trzecie może spadła Ci metalowa blaszka ze śmigła wiatraka będąca masą równoważącą drgania. Te blaszki występują zazwyczaj w liczbie jednej lub dwóch na plastikowym smigle.
Teoretycznie wentylator jest nierozbieralny i łozyska są niewymienialne ale ja sam go rozbierałem i trochę zregenerowałem bo zaczynał juz rzęzić. Są też magicy którzy wymieniają łozyska ślizgowe na kulkowe. Mimo to uważam, że jest to nieopłacalne ponieważ odwlekłem na rok wymianę na nowy ale jak mi w te wakacje stanął to spaliłem cewke sprężarki klimy i wpakowałem się w dodatkowe koszty. Na szczęście cewkę kupiłem za 80PLN a wymiana wlasna bo serwis klimy zaśpiewał za naprawę 900pln!!! Wtedy to miałbym dopiero oszczędności na wiatraku, nie mówiąc juz o ewentualnym przegrzaniu silnikaTomek
Komentarz
-
Komentarz